Charlotte Nørgaard Larsen
Programme Manager,
DTU Offshore
Målet med CO₂ i dybden er at skabe et sted, hvor borgere kan finde information om fangst og lagring af CO₂. Bag CO₂ i dybden står en lang række offentlige og private virksomheder, der arbejder med klimateknologien.
Et bredt flertal i Folketinget har besluttet, at vi i Danmark skal fange CO₂ og lagre den i undergrunden – for at leve op til vores klimaambitioner og begrænse den globale opvarmning. Fangstanlæg, nye rørledninger og lagre til CO₂ er derfor på vej rundt om i landet. Det betyder, at fangst og lagring af CO₂ kommer til at fylde mere i offentligheden i de kommende år – både i medierne og lokalt.
Det fører helt naturligt til spørgsmål fra borgere og offentlighed. Hvordan fungerer teknologien? Hvorfor er den relevant i Danmark? Hvad kan vi forvente – nationalt og lokalt? Spørgsmålene fortjener svar, der bygger på viden fra officielle kilder og myndigheder, og som er til at forstå. Derfor er CO₂ i dybden blevet til.
Partnerkredsen bag CO₂ i dybden består af en lang række virksomheder og organisationer, der har dyb indsigt i fangst og lagring af CO₂.
CO₂ i dybden har tilknyttet en ekspertgruppe, der består af forskere fra forskellige danske universiteter og embedsmænd fra myndigheder samt repræsentanter fra forskellige organisationer. Ekspertgruppen har ikke ansvar for indholdet på sitet og kan ikke tages til indtægt for materialet. Gruppen fungerer som faglige sparringspartnere. Deltagerne involveres løbende i projektet og giver input og kommentarer til det indhold, der ligger på websitet.
Programme Manager,
DTU Offshore
Professor,
DTU Management
Medstifter,
Gaia - Unge for et Grønt Erhvervsliv
Statsgeolog,
GEUS
Chefkonsulent (fratrådt stilling),
IDA
Associate Professor,
DTU Chemical Engineering
Director of Technology Translation, CORC,
Aarhus Universitet
Specialkonsulent,
Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet
Senioranalytiker,
Concito